Thursday, September 13, 2018

homma lomzassa

Alkupäivästä kävin katsastamassa Kaunaksen vanhan kaupungin, joka oli huomattavasti teollisuuslähiötä mukavamman näköinen. Sieltä löytyi myös linna, tai oikeastaan linnan rauniot, jossa oli enää vain yksi torni pystyssä. Näillä linnoilla on ollut tapana tulla vallatuksi silloin tällöin, joten se on ihan ymmärrettävää.

Jatkoin matkaa kohti Puolaa, mutta aluksi päätin kiertää vielä Panemunėn linnassa. Matkan varrelta olisi löytynyt myös muitakin linnoja ja historiallisia rakennuksia, mutta aika ei riittänyt, kun halusin olla valoisaan aikaan Lomzassa. Puolan rajan tuntumassa oli aivan mieletön rekkaliikenne, mutta siitäkin huolimatta pääsin perille hyvissä ajoin todella lämpimässä säässä. Pieni sateen mahdollisuus oli alkumatkasta, mutta Puolan puolella mittari näyttikin aurinkoisessa säässä yli 25 astetta.

Lomzassa hotellimajoitukseni oli tällä kertaa suorastaan luksusta verrattuna aikaisempaan majataloon. Vaan eipä kovinkaan paljoa lomza keventynyt, hotellimajoitus aamiaisineen kustansi 25 euroa.

Seuraavasta määränpäästä ei ole vielä tietoa. Alan pikkuhiljaa katsomaan karttaa ja tutkimaan.

No comments:

Post a Comment