Monday, September 17, 2018

perillä viimein

puolasta tulin tsekkien läpi slovakiaan ja viimeiset päivät ovat menneet vauhdilla. Enpä tiedä mitä tähän kirjoittelemaan sen enempää.

mosznan linnassa kävin kierroksella, joka tosin oli puolaksi, joten en ymmärtänyt siitä mitään. mutta hienoa siinä oli se, että linnassa oli ajan tyyliin pukeutuneita roolihahmoja. mosznan linna on siinä mielessä mielessä erikoinen, että sitä ei ole ympäröity muureilla tai vallihaudoilla, joten sitä on luultavimmin puolustaneet sukkahousuihin pukeutuneet aatelismiehet. tästä syystä linna on säilynyt vuosisatoja hyvässä kunnossa ja se on varmaankin yksi kauneimmista linnoista maailmassa.


ylin kuva on blatnicasta, joka on kaunis pieni kylä, jonka läpi virtaa erittäine matala joki. vesi tulee vuorilta, joten se on tosi kylmää. kuvassa olevassa paikassa vesi on padottu altaaseen niin, että siinä on jopa reilun metrin verran vettä. normaalisti joen korkeus on noin kymmenisen senttiä. vaikka ulkolämpötila on täällä vieläkin päivittäin reilusti yli 20, jokiveden lämpötila on hädin tuskin 10. kävimme silti pulahtamassa tuosssa altaassa.
















No comments:

Post a Comment